U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hul... - W - Werktafel, in hoogte inst...

Print deze pagina


Werktafel, in hoogte instelbaar
Beschrijving: werktafel waaraan staand of zittend gewerkt kan worden. De tafel is in hoogte instelbaar, zodat deze aangepast kan worden aan wensen van gebruiker. Werk met wielen maakt de gebruiker mobieler. Wanneer tafel niet nodig is kan deze weggereden worden.

Arboverbetering: betere werkhouding tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, omdat door de hoogteverstelling het werk op goede hoogte gebracht kan worden.

Introductiejaar: onbekend.

Fabrikaat: diversen.

Leverancier:
Adiform BV, Rotterdam
www.adiform.nl

Ergotech Industriële ergonomie BV, Sassenheim
www.ergotech.nl

Erkon Engineering BV, Leiderdorp
www.erkon.nl

Prijsindicatie: € 2500 - 7500 excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: de werktafel is in hoogte verstelbaar. Werktafel met wielen maakt de gebruiker mobieler: wanneer tafel niet nodig is kan deze weggereden worden. Tafel kan ook geleverd worden met opbouw voor legborden, waarop gereedschap en materialen gelegd kunnen worden.

Gebruik: door hoogteverstelling is werkbank individueel instelbaar. Als tafel regelmatig tot vaak in hoogte versteld dient te worden, moet gedacht worden aan een (elektro-)hydraulisch systeem voor de hoogte-instelling.
Juiste tafelhoogte is afhankelijk van werkhoogte: de werkhoogte moet zijn: 10 cm onder ellebooghoogte.

Specificaties: afhankelijk van de situatie


Effecten

Arbo effecten: betere werkhouding tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, omdat door de hoogteverstelling het werk op goede hoogte gebracht kan worden.

Efficiency effecten: sneller werken


Randvoorwaarden

Technische: belastbaarheid van de tafel moet passen bij het gebruik.

Organisatorische: voldoende ruimte voor plaatsing van de tafel. De tafel mag niet in de weg staan bij andere werkzaamheden.

 
 
 

< terug naar vorige pagina