U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddele... - W - Werkplekpaspoort

Print deze pagina


Het werkplekpaspoort


Beschrijving: kantoorwerktafels en -stoelen behoren te worden ingesteld op basis van de lichaamsafmetingen van de medewerkers. Ook de beeldschermhoogte is afhankelijk van de lichaamsafmetingen. Daarom is het aan te bevelen om alle medewerkers een werkplekpaspoort te geven. Dit is een documentje met de drie belangrijkste individuele instellingen van de werkplek:
- bureauhoogte;
- stoelhoogte;
- beeldschermhoogte.

Het paspoort voor de medewerker wordt gemaakt door iemand die hiervoor speciaal is opgeleid. Met de gegevens uit het paspoort kunnen de medewerkers hun eigen werkplek juist instellen.

Aard: gedrag.


Beoogde effecten

Arbo-effect: als medewerkers dankzij het werkplekpaspoort de belangrijkste onderdelen van hun werkplek juist instellen, nemen risico’s op lichamelijke klachten af.

Efficiency-effect: bij een verhuizing kunnen de werktafels direct op de juiste hoogte worden ingesteld.


Kenmerken

Oplossing voor: alle soorten bedrijven.

Bron: www.arbocatalogusarchitecten.nl

Wet- en regelgeving: Arbowet artikel 8 en 11.


Implementatie

Invoeringstermijn: binnen enkele maanden.

Benodigde inspanning: van iedere medewerker wordt een werkplekpaspoort gemaakt. De gegevens van dit paspoort worden op papier of digitaal uitgereikt en bewaard.

Tips:
- Het werkplekpaspoort is belangrijker naarmate u meer gebruikmaakt van wissel- of flexwerkplekken.
- Een digitale versie van het paspoort heeft sterk de voorkeur: iedere medewerker kan via de centrale database snel zijn gegevens opzoeken.
- Als u beschikt over een technische dienst, kunt u die vragen de werkplekken in te stellen aan de hand van de gegevens in de werkplekpaspoorten.

 
 
 

< terug naar vorige pagina