U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddelen en... - V - Veerbalancer

Print deze pagina


Veerbalancer
Beschrijving: met de veerbalancer in middelzware of zware uitvoering is door gewichtloze bediening lichte bediening van gereedschappen mogelijk.

Arboverbetering: vermindering fysieke belasting doordat gereedschappen niet langdurig getild hoeven te worden tijdens het bewerken van werkstukken.

Fabrikaat: REMA, middelzware uitvoering met vaste ophanging, of zware uitvoering met draaibare ophanging.

Leverancier:
Stonetech, Zeist
Tel: 088 - 350 20 00
info@stonetech.nl
www.stonetech.nl

Prijsindicatie: € 39,- tot Euro 800,- excl. BTW afhankelijk van het draagvermogen

Leveranciers van soortgelijke producten:
Breamark Engeneering BV, Den Haag
Tel: 070 - 789 50 00
www.hijsen.nl

Rema, Maastricht
Tel: 043 - 363 17 77
www.rema.eu


Technisch

Productomschrijving: het gereedschap wordt aan de draaibare onderhaak van de veerbalancer opgehangen. Het gereedschap zelf wordt geborgd door een extra veiligheidsophangoog. Het draagvermogen van de balancer is instelbaar.
Afhankelijk van het gewicht van het stuk gereedschap is de middelzware of de zware uitvoering toereikend.

Gebruik: deze veerbalancer is geschikt om de kabel van de veerbalancer op meerdere plaatsen te fixeren door een kleine beweging van de last. Hierdoor is de trekbelasting van de veerbalancer op het gereedschap gereduceerd. Aan de veerbalancer kunnen alle typen handgereedschap worden opgehangen zoals schuur- en boormachines.

Specificaties:
- Draagvermogen middelzware uitvoering kabellengte van 2,5 m varieert van 1,0 à 2,5 kg tot 10,0 à14,0 kg bij 2,5 m kabel
- De zware uitvoering varieert met een kabellengte van 2,0 m van 10/15 tot 90/105 kg
- Eigen gewicht middelzware uitvoering: 2,0 -4,1 kg, afhankelijk van het draagvermogen
- Eigen gewicht zware uitvoering: 6,0 - 18,0 kg
- Materiaalsoort: aluminium body


Effecten

Arbo effecten: vermindering fysieke belasting door beperking van tilhandeling doordat gewichtloze bediening van het gereedschap mogelijk is. Tevens is er geen sprake meer van snoeren die over de grond lopen, waardoor de elektrische veiligheid verbetert.

Efficiency effecten: gebruikmaking van veerbalancers zal indirect de kwaliteit van het werk bevorderen, door verminderde vermoeidheid, waardoor sprake kan zijn van een groter uithoudingsvermogen gedurende de dag en daarmee een hoge kwaliteit van het geleverde werk.


Randvoorwaarden

Technisch: voor lange levensduur dienen veerbalancers geregeld te worden schoongemaakt en te worden opgenomen in het maandelijkse onderhoud voor de werkplaats.

Organisatorisch: veerbalancers kunnen worden toegepast op vaste werkplekken, of aan mobiele armen voor naburige werkplekken.

 
 
 

< terug naar vorige pagina