U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddelen... - S - Stukadoorstrapje

Print deze pagina


Stukadoorstrapje
Beschrijving: een stukadoorstrapje is een aluminium trapje met 2 of 3 treden. Het trapje wordt o.a. gebruikt door stukadoors, blokkenstellers, metselaars, tegelzetters, schilders, kozijnenstellers en plafondbouwers als er gewerkt moet worden tot een hoogte van 240-280 cm.

Arboverbetering: met het stukadoorstrapje kan er recht voor en dichtbij de wand of gevel gewerkt worden. Zonder trap moet er te hoog gereikt worden en bij gebruik van een gewone trap is de afstand tot de wand te groot. Door de geringe omvang en het geringe gewicht is het trapje gemakkelijk te verplaatsen.

Introductiejaar: 2003

Leverancier:
ASC BV, Etten-Leur
Tel: 076 - 541 30 19
verkoop@asc-bv.nl
www.asc-bv.nl

Prijsindicatie: 3 treden € 45,- excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: afhankelijk van de werkhoogte en de lengte van de persoon kan er gekozen worden voor een trapje met 2 of 3 treden. De afstand tussen de treden varieert per leverancier en type trapje.

Gebruik: op de bouw door stukadoors, blokkenstellers, metselaars, tegelzetters, schilders, kozijnenstellers, glaszetters, plafondbouwers etc. De max. belasting bedraagt 250 kg.

Specificaties:
- 3 treden: L x B x H: 58 x 54 x 56 cm. / Optrede 18 cm. / Gewicht 4 kg
- Afmeting trede: 15 x 42 cm
- Afmeting bordes: 26 x 42 cm
- Lichtgewicht


Effecten

Arbo effecten: bij gebruik van een trapje met het juiste aantal treden kan er kan in een gezonde houding gewerkt worden tot hoogtes van 280 cm. Omdat het trapje klein en redelijk licht is (aluminium is 3-4 kg. lichter dan staal), is het gemakkelijk te verplaatsen.

Efficiency effecten: door gebruik te maken van de trap, is er beter zicht op het werk, wat de kwaliteit van het werk ten goede komt. Door het werken op de juiste hoogte is er minder kans op vermoeidheid en klachten, waardoor de productiviteit omhoog kan gaan. Het aluminium trapje is makkelijk stapelbaar.


Randvoorwaarden

Technisch: de trap moet in goede staat en schoon zijn. Dit dient regelmatig gecontroleerd te worden.

Organisatorisch: let er op dat de trap vlak voor de wand geplaatst wordt i.v.m. valgevaar als men te ver naar voren zou neigen.

 
 
 

< terug naar vorige pagina