U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddelen en oplos... - S - Stahulp

Print deze pagina


Stahulp
Beschrijving: hoge stasteun voor ondersteuning van het zitvlak tijdens staan, te gebruiken als afwisseling met geheel staand werken, bijvoorbeeld tijdens het bedienen van houtbewerkingsmachines.

Arboverbetering: verbetering van de fysieke belasting van het lichaam door het ontlasten van voeten, benen en rug. Dit ontlast de spieren en pezen en verbetert de doorbloeding van met name het onderbeen en de voet, waardoor minder snel vermoeidheid en klachten optreden.

Introductiejaar:1982

Fabrikaat: Stahulp

Leverancier:
Score BV, Tolbert
Tel: 0594 - 55 40 00
info@scorenl.com
www.scorenl.com

Prijsindicatie: € 171,-

Andere leveranciers van soortgelijke producten:
RHform ab, importeur BMA Ergonomics BV, Zwolle
Tel: 038 - 422 93 22
www.rhform.com


Technisch

Productomschrijving: de zitting met neigverstelling is gemonteerd op een vast frame, bevestigd op een voet (vijfpoot). De stahulp is voorzien van een instelbare zithoek en een verstelinrichting voor de hoogte, werkend met behulp van een gasveer.

Gebruik: de stahulp is met name geschikt voor werkplekken waar langdurig wordt gestaan en waar geen mogelijkheid tot geheel zittend werken is te realiseren, bijvoorbeeld door gebrek aan beenruimte. Door zijn robuuste en goed te reinigen uitvoering is de stahulp goed geschikt voor de bouwwerkplaats.

Specificaties:
- Oppervlak zitvlak: 330 x 225 mm
- Verstelbereik hoogte: 590-850 mm
- Verstelbereik neiging zitvlak: 5-20° ten opzichte van de horizontale positie
- Eigen gewicht: 7,8 kg
- Materiaalsoort poot: staal
- Materiaalsoort zitting: PUR


Effecten

Arbo effecten: door staan af te wisselen met stasteunen worden de bloedvaten en gewrichtsbanden van de benen en de voeten wisselend belast en ontlast, waardoor aan benen en voeten minder vermoeidheid en klachten optreden.

Efficiency effecten: door het uitblijven van vermoeidheid zal productiviteits- en kwaliteitsverlies van het werk ten gevolge van vermoeidheid enigszins worden beperkt.


Randvoorwaarden

Technisch: geen.

Organisatorisch: bij werken aan een machine moet deze voldoende beenruimte bieden.

 
 
 

< terug naar vorige pagina