U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulp... - H - Hefpallettruck, elektrische

Print deze pagina


Elektrische hefpallettruck
Beschrijving: multifunctioneel hulpmiddel voor horizontaal bouwplaatstransport op de bouwplaats van bouwmaterialen zoals bouwblokken en elementen en voor het heffen van de blokken.

Arboverbetering: vergemakkelijken van het handmatig opperen van de zware blokken en elementen.

Fabrikaat: Elektrische hefpallettruck type SWE 080 L

Leverancier:
BT Nederland BV, Ede
Tel: 0318 - 66 05 00
info@nl.toyota-industries.eu
www.toyota-forklifts.nl

Prijsindicatie: € 7500,- excl. BTW excl. batterij en lader; Batterij en lader: Euro 2200,- excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: de elektrische hefpallettruck kan in de bouw gebruikt worden voor het horizontaal transporteren van bouwmaterialen op de bouwplaats of in gebouwen ten behoeve van de ruwbouw of afbouw.

Gebruik: veel bouwmaterialen worden op pallet aangeleverd. Ook bouwblokken en -elementen worden op deze wijze aangeleverd. Het transport naar de verwerkingsplaats kan met een elektrische hefpallettruck gebeuren wanneer er een goed dragende en harde vloer aanwezig is. Op de plaats van verwerking kunnen de pallets met bouwblokken geheven worden t.b.v. het opperen.

Specificaties:
- Hefcapaciteit: maximaal 800 kg
- Hoofdafmetingen: eigen breedte 84 cm (geschikt voor de meeste deuropeningen)
- Lengte lepels: 1150/1200 mm
- Eigen gewicht: 515 kg (zonder batterij)
- Hefhoogte 1,58 m
- Materiaalsoort: metaal


Effecten

Arbo effecten: het handmatig transporteren van bouwmaterialen is zwaar werk. Niet alleen vanwege de gewichten, maar ook door de onhandige afmetingen. Met de elektrische hefpallettruck kunnen de zware bouwmaterialen zonder trekken en duwen vervoerd worden, waarbij kleine hellingen ook zonder problemen te nemen zijn. Op de plaats waar de bouwmaterialen (bijv. bouwblokken) nodig zijn kunnen deze tot de gewenste hoogte geheven worden zodat diep bukken wordt voorkomen.

Efficiency effecten: de voordelen zullen vooral groot zijn bij projecten waar aanzienlijke hoeveelheden blokken verwerkt moet worden en waar de afstanden groot zijn, zoals in de utiliteitsbouw. In die gevallen wordt veel tijd bespaard in vergelijking met ander transport.


Randvoorwaarden

Technisch: redelijke vloervlakheid en -hardheid is een voorwaarde, drempels en hoogteverschillen tot 25 mm zijn te overbruggen. Transport op buitenterrein is niet goed mogelijk.

Organisatorische: voorwaarde is dat de vloeren schoon, opgeruimd en vlak zijn. Gebruikers van dit transportmiddel dienen veiligheidsschoenen te dragen en geoefend zijn in het gebruik van dit transportmiddel.

 
 
 

< terug naar vorige pagina