U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hul... - H - Hef- en stelhulpmiddel v...

Print deze pagina


Hef- en stelhulpmiddel voor kozijnen
Beschrijving: hef- en stelhulpmiddel op vier wielen met uitschuifbare giek, voorzien van dissel met werktafel, waarop de kozijnen met glas/gevelelementen met zuignap beveiligd zijn, kunnen worden getransporteerd en gesteld.

Arboverbetering: vermindering fysieke belasting, met name bij kleine projecten en laagbouw, waar meestal geen kraan aanwezig is.

Introductiejaar: 1998.

Fabrikaat: Alles-Tiller Hendrik, type 240.02.000

Leverancier:
Pieterman Glastechniek Vlaardingen BV
Tel: 010 - 435 80 22
j.vlasblom@pgv-nl.com
www.pieterman-glastechniek.com

Prijsindicatie: vanaf € 9.500,- excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: het hef- en stelhulpmiddel bestaat uit een onderstel op luchtbanden met uitschuifbare giek. Voor het waterpas stellen van het onderstel is deze voorzien van stelpoten. Het hulpmiddel bestaat uit een verrijdbare heftruck op banden, een transportwagen en een hefapparaat met vacuümpomp.

Gebruik: de alles-tiller kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, doordat de alles-tiller door een gewone deuropening past. Met de alles-tiller worden de kozijnen/elementen van de bok getild. Voor transport over de bouwplaats wordt het kozijn/ element overgezet op een transportwagentje. Op plaats van bestemming wordt met de alles- tiller het kozijn/element van het transportwagentje getild en gesteld. De alles-tiller is tevens geschikt voor het plaatsen van glas in serres. De alles-tiller kan ook gebruikt worden voor elementen zonder glas, door borging van het element met sjorbanden.

Specificaties:
Hefhulpmiddel: verrijdbare 'heftruck' op banden voorzien van een montagelift, lier naar keuze, korte en lange giek met hijsoog en uitzetstabilisatoren:
- Afmeting: l x b x h 1200 x 770 x 1900 mm
- Gewicht: 175 kg
- Maximale draagkracht: 250 kg begane grond, 200 kg 1e verdieping
- Materiaal onderstel: buis 100 x 80 x 3 RAL 5017
- Materiaal poten: buis 70 x 50 x 4 RAL 1023
- Banden: 3 stuks volrubber 260 x 70 mm, waarvan 1 met rem
Hefhulpmiddel: volledig demontabele transportwagen RAL 5017
- Maximale belasting: 500 kg
- Maximale lengte: 3000 mm met verlenging
- Maximale hoogte: 2500 mm met verlenging
- Breedte: 700 mm
- Bediening: voor, achter en vergrendelbaar
- Banden: 4 stuks 60 x 85 mm, waarvan 1 met rem
Hefhulpmiddel: hefapparaat met vacuümpomp op accu geïntegreerd op het hefhulpmiddel:
- Uitvoering: 3 of 4 zuigers op draagraam naar keuze, voorzien van een vacuümmeter, min 60% vacuüm manueel draaien
- Accu-uitvoering: 12 V, 7 Ah met acculader
- Vacuümpomp: 12 V, 6,8 Ah, onderhoudsvrij. Slaat automatisch af bij onvoldoende vacuüm, geeft een geluidssignaal af bij gebrek aan vacuüm, minder dan 60%.


Effecten

Arbo effecten: fysieke belasting vermindert tijdens gebruik van de alles-tiller in plaats van het handmatig stellen van elementen, zoals veel voorkomt op kleine projecten zonder kraan. Tevens vermindering van fysieke belasting tijdens het verrijden naar de plek van bestemming, door de lichte en eenvoudige bediening met gebruik van de transportwagen.

Efficiency effecten: met de alles-tiller kunnen elementen met een of twee personen gesteld worden, in plaats van met vier, zoals wel gebeurt voor het stellen van grotere elementen. Lang overleg over de werkwijze is hierdoor beperkt en efficiënter inzetten van werkkrachten is hierdoor mogelijk. Door de hoge stabiliteit van de alles-tiller is schadevrij plaatsen van elementen mogelijk.


Randvoorwaarden

Technisch: stelpoten hoeven niet gebruikt te worden tijdens het lossen van het element van de aanhanger; wel wanneer op hoogte (> 800 mm) wordt gewerkt.

Organisatorische: geen.

 
 
 

< terug naar vorige pagina