U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmiddelen... - G - Glassteekwagen

Print deze pagina


Glassteekwagen
Beschrijving: steekwagen met steunen speciaal voor het transport van kwetsbaar plaatmateriaal, zoals glasplaten, ook geschikt voor ongelijk terrein.

Arboverbetering: vermindering van het handmatig tillen en dragen bij het transport in de werkplaats en op de plaats waar het glas geplaatst wordt.

Introductiejaar: 2004.

Fabrikaat: slimme steekwagen 40/20 protected, art. nr. 1803

Leverancier:
Twigt Innovatief, Oss
Tel.: 0412 - 613 954
info@twigtinnovatief.nl
www.twigtinnovatief.nl

Prijsindicatie: € 230,- excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: de steekwagen bestaat uit een frame met dubbele wielen, een schepbak, steunen en een handvat. De afstand tussen de steunen is verstelbaar en daardoor aan te passen aan de dikte van het plaatmateriaal. De metalen onderdelen die in contact komen met het plaatmateriaal zijn van rubber materiaal voorzien ter bescherming. Van de glassteekwagen zijn 7 varianten leverbaar, geschikt voor het transport van andersoortige bouwmaterialen, zoals dozen, douchebakken, douchewanden, dakrollen, kleinmeubelen, magazijnkasten.

Gebruik: de steekwagen is geschikt voor het transport van kwetsbare plaatmaterialen zoals glas en spiegels. Het plaatmateriaal wordt rechtopstaand in de steekwagen geplaatst, door de dicht bij elkaar geplaatste wielen en het handvat is de wagen gemakkelijk bestuurbaar en kort draaibaar. Door de grote wielen is de wagen ook op ongelijk terrein bruikbaar.

Specificaties:
- Draagvermogen: 300 kg
- Hoofdafmetingen: l x b x h = 540 x 400 x 1100 mm
- Eigen gewicht: 12 kg
- Materiaalsoort: staal en rubber wielen
- Maximale afmetingen van de platen: 2000 x 1000 mm


Effecten

Arbo effecten: vermindering van het handmatig tillen bij het transport in de werkplaats en op de plaats waar het glas geplaatst wordt.

Efficiency effecten: gebruik van de glassteekwagen kan resulteren in minder schade aan het glas ten gevolge van transport, vergeleken met handmatig transport. Grote platen kunnen door één persoon in plaats van door twee personen vervoerd worden.


Randvoorwaarden

Technisch: geen.

Organisatorisch: gebruik van veiligheidsschoeisel en handschoenen is noodzakelijk tijdens werkzaamheden met glas.

 
 
 

< terug naar vorige pagina