U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hul... - G - Glassnijtafel, verrijdbaar...

Print deze pagina


Verrijd- en kantelbare glassnijtafel
Beschrijving: werktafel voor het bewerken van (spiegel-)glasbladen.

Arboverbetering: vermindering fysieke belasting door verbetering van werkhoudingen

Introductiejaar: 1970.

Fabrikaat: glassnijtafel met rollenbaan, kantelbaar en verrijdbaar (TN320/220)

Leverancier:
Muyen BV, Tiel
Tel: 0344 - 62 37 77
info@muyen.com
www.muyen.com
www.tilhulpmiddel.nl

Prijsindicatie: meerdere varianten leverbaar, bijvoorbeeld een glassnijtafel met rollenbaan, kantelbaar en verrijdbaar (TN320/220): Euro 1400,- excl. BTW


Technisch

Productomschrijving: de glassnijtafel bestaat uit een tafelblad met daarin gemonteerde rollenbaan/hefwieltjes, een verrijdbaar onderstel met harde, nylon wielen en handbediende kantelinrichting. Deze wordt bediend aan de korte zijde met een hendel. Door de aanwezigheid van een contragewicht kan de tafel gemakkelijk in horizontale of verticale stand worden gebracht.

Gebruik: de glassnijtafel dient voor gebruik met schroeven in de grond te worden 'gestempeld'. De glassnijtafel kan in verticale stand worden gezet waarna de glasplaat erop kan worden geplaatst. Hierna kan de tafel in de gewenste stand worden geplaatst en kan bewerking plaatsvinden. Nadat de snede is gemaakt, wordt de rollenbaan omhoog gezet met een hendel, zodat een lat onder het glas kan worden geplaatst. Wanneer de rollenbaan omlaag zakt, kan het glas op de lat en de snit worden gebroken. In combinatie met gebruik van een kraanbaan kan de glasplaat gemakkelijk van de 'bok' worden gelost en op de tafel worden geplaatst.

Specificaties:
- Hoofdafmetingen: de afmetingen worden bepaald door maximale afmetingen van het glas.
- Eigen gewicht: 250 kg
- Materiaalsoort: staal


Effecten

Arbo effecten: gebruik van de glassnijtafel kan resulteren in verbetering van de werkhouding tijdens bewerking van en manoeuvreren met glasplaten. Tevens verbetert de veiligheid wanneer de ruit met een kraanbaan op de tafel wordt geplaatst in plaats van met handmatig transport, zodat minder ruitbreuk optreedt.

Efficiency effecten: beperkt transport van de glasplaten ten behoeve van bewerking en beperkt de kans op schade aan de platen.


Randvoorwaarden

Technisch: geen.

Organisatorisch: gebruik van veiligheidsschoeisel en handschoenen is verplicht. Tevens is gebruik van een veiligheidsbril noodzakelijk in verband met eventueel wegspringende glasdeeltjes.

 
 
 

< terug naar vorige pagina