U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hulpmid... - G - Glas- of platenwagen

Print deze pagina


Glas- of platenwagen
Beschrijving: eenmanswagen op luchtbanden, ook geschikt voor ongelijk terrein.

Arboverbetering: vermindering van de fysieke belasting door het gebruik van een handzame kar voor glastransport van stelling naar tafel of auto, waardoor duw- en trekkrachten en/of ongunstige werkhoudingen bij handmatig transport met vacu├╝mheffers afnemen.

Introductiejaar: 1980.

Fabrikaat: eenmanswagen op luchtbanden. Leverancier:
Muyen BV, Tiel
Tel: 0344 - 62 37 77
info@muyen.com
www.muyen.com
www.tilhulpmiddel.nl

Prijsindicatie: eenmanswagen Euro 340,- excl. BTW (2 wielen), Euro 500,0 excl. BTW (4 wielen)

Leveranciers van soortgelijke producten:
De Glasbok BV, Budel
Tel: 0495 - 49 76 33
www.glasbok.nl


Technisch

Productomschrijving: de eenmanswagen bestaat uit een frame met er onder in het midden een demontabele wielenset met twee of vier wielen. De wielen zijn uitgevoerd met luchtbanden zodat transport over ongelijke ondergrond mogelijk is.

Gebruik: de wagen heeft een centraal geplaatst wiel, waardoor bediening en wendbaarheid worden vergemakkelijkt. Het glas wordt met behulp van bijvoorbeeld glastakel en zuiger en lier op het opzetstuk van de wagen geplaatst en is klaar voor transport. Het gebruik van de wagen verschilt verder niet van andere transportwagens. De wagen is zeer geschikt voor korte, maar vooral ook lange afstanden op de bouwplaats.

Specificaties:
- Draagvermogen eenmanswagen: 350 kg (twee wielen), 500 kg (vier wielen)
- Hoofdafmetingen eenmanswagen: l x b x h = 2.000 x 180 x 1.700 mm
- Eigen gewicht eenmanswagen: 40 kg inclusief wielen, wielen à 10 k

Materiaalsoort: diverse.


Effecten

Arbo effecten: gebruik van de transportwagens resulteert in een vermindering van de fysieke belasting en een grotere veiligheid door de kleinere kans op breuk van het materiaal vergeleken met handmatig transport. Door centrale plaatsing van de wielen is de wagen zeer wendbaar, ook op een losse ondergrond.

Efficiency effecten: gebruik van de transportwagens kan resulteren in minder schade aan de (glas)platen ten gevolge van transport, vergeleken met handmatig transport.


Randvoorwaarden

Technisch: geen.

Organisatorisch: gezien de omvang van de last dient het tillen van de eenmanswagen met twee personen te gebeuren, ook als de wielen gedemonteerd zijn. Gebruik van veiligheidsschoeisel en handschoenen is verplicht tijdens werkzaamheden met glas.


 
 
 

< terug naar vorige pagina