U bent hier: Home - Arbocatalogus timmerindustrie - Hul... - B - Bouwcirkelzaag, verrijdb...

Print deze pagina


Verrijdbare bouwcirkelzaag
Beschrijving: cirkelzaag voorzien van een onderstel met kunststofwielen en een transportbeugel, waardoor de cirkelzaag eenvoudig te verplaatsen is. Stofafzuiging is noodzakelijk.

Arboverbetering: vermindering van de tilbelasting doordat de cirkelzaag rollend verplaatst kan worden in plaats van tillend.

Introductiejaar: 1993.

Fabrikaat: Mobiele Gjerde 1203-NL.

Leverancier:
Gjerde BV, Eibergen
Tel: 0545 - 47 28 55
info@gjerde.nl
www.gjerde.nl

Prijsindicatie: Euro 2.150,- excl. BTW.


Technisch

Productomschrijving: cirkelzaag met een onderstel voorzien van twee wielen en een tilbeugel om de zaag met geringe krachtsinspanning te verplaatsen. De cirkelzaag beschikt over een tafelblad met een instelbaar draaiblad, een kantelbaar en in hoogte instelbaar zaagblad, een hefarm voor afkorten en hoogte-instelling en over aansluitpunten op de beschermkappen voor het afzuigen van stof.

Gebruik: de cirkelzaag is met name bestemd voor de bouwplaats waarbij er op wisselende plaatsen hout, houtachtige materialen of kunststof gezaagd wordt. Verder verschilt de werkwijze niet ten opzichte van andere cirkelzagen.

Specificaties:
- Motorvermogen: 3,6 kW bij 400 V
- Zaagdiepte: 100 mm bij 90 graden/70 mm bij 45 graden
- Tafeloppervlak: 780 x 520 mm
- Tafelhoogte: 84 mm
- Zaagblad: HM 300 mm, asgat 30 mm
- Eigen gewicht: 95 kg
- Geluidsbelasting: onbelast 79,5 dB(A), belast 84,5 dB(A)


Effecten

Arbo effecten: het verplaatsen van de cirkelzaag op twee wielen resulteert in een tilbelasting van 40 kg in plaats van 140 kg, wanneer de cirkelzaag zonder wielen verplaatst wordt.

Efficiency effecten: geen.


Randvoorwaarden

Technisch: krachtstroom noodzakelijk.

Organisatorisch: gehoorbescherming is verplicht. De cirkelzaag dient door twee personen te worden verplaatst (de tilbelasting bedraagt 40 kg).

 
 
 

< terug naar vorige pagina